Om Skytten bruges bl.a følgende ord:

Entusiastisk; Optimistisk; Begejstret; Tendens til at overdrive; Filosoferende; Sandhedssøgende; Stærke holdninger; Moraliserende; Dogmatisk; Missionerende; Idealistisk; Fantaisk; Prædkende; Nådesløst ærlig; Har behov for uafhængighed; Rejse-lysten; Søger det ‘eksotiske’; Ser på de store perspektiver

Men hvorfor bruger man egentlig de ord? Hvad er essensen bag dem?

Skytten er et ild-tegn. Ligesom Vædderen og Løven. Men Skytten er, modsat de to andre, et ‘bevægeligt’ ild-tegn.

Og hvad betyder dét så? At Skytten er ‘bevægelig’ siger noget om måden hvorpå den bruger og viser sin ild i verden. Vædderen og Løven bruger deres ild på en anden måde end Skytten.

Vædderen, som er et ‘kardinalt’ ild-tegn, sætter ting i gang med sin ild – ofte med lidt af et brag. Man kunne sammenligne den med en nytårsraket, som lyser hele himle op i få sekunder, og derefter forsvinder igen.

Løven, er et ‘fast’ ild-tegn, og har et ønske om at være i ‘centrum’, og at stå ‘fast’ inde dette centrum. Man kunne sammenligne den med et stort brændende bål, som man kan varme sig omkring.

Skytten er, som sagt, et ‘bevægeligt’ ild-tegn, og dens ild er derimod som en steppebrand – som ild der spreder sig lynhurtigt i mange forskellige retninger. Dette billeder beskriver meget godt Skyttens grund-essens: Dens entuasiasme, dens begejstring, dens idealisme og dens ønske om at komme ud i verden og sprede sit budskab.

For Skytten har nemlig, modsat Tvillingens tegn, sin egen sandhed, som kommer indefra. Tvillingen kan ofte have travlt med at sammensætte en sandhed ud fra, hvad den kan finde af informationer i verden udenfor sig selv – fx fra bøger, google, ugeblade, samtaler, sladder, osv.

Skytten mener ofte ikke, at den behøver at vide så meget, for at forstå hvad ‘sandheden’ er. Den behøver ikke at have det store forkromede overblik, som Tvillingen til tider desperat søger, men aldrig finder.

Skytten mener, at verden ville være et bedre sted, hvis andre lyttede, når den fortæller om, hvordan kosmos i virkeligheden hænger sammen. Derfor ønsker den at sprede sin indre ild uhæmmet til resten af verden. At udbrede et budskab (den indre ild) er i sig selv hverken en god eller dårlig ting. Der afhænger fuldstændigt af hvad budskabet er.

Skytten kan ofte have en nådesløshed over sig – grænsende til kynisme. Særligt hvis Skytten ikke har fundet en ‘sag’, som taler til dens hjerte.

Skytten søger som udgangspunkt at forstå tilværelsens højere perspektiver. Man kan sige, at dens personlighed er perfekt indrettet til, at finde en dybere mening bag alting.

MEN – hvis tilsynekomsten af denne dybere mening lader vente på sig, kan Skytten bliver des-illusioneret og forfalde til nihilisme. Og da vil Skyttens ild i bedste fald blive kynisk og nådesløs i sin tilgang til verden – og i værste fald blive destruktiv, som en steppebrand der løber løbsk, og afbrænder al plantevæksten på en mark en tør sensommerdag.

Den des-illusionerede Skytte vil i høj grad være fristet til at skabe sin egne værdier, eller forfalde til fanatisme – dvs. følge værdier, som andre ekstremister, der også er blevet des-illusionerede og kyniske, har skabt.

Noget jeg finder særlig interessant ved Skyttens tegn, er at Solen ud for det, i en tid hvor det er allermørkest på året. Ja, faktisk endnu mørkere, end da Solen stod i Skorpionens tegn. Og de som kender til astrologi, ved, at Skorpionens mørke rigeligt mørkt i selv.

Men Skytten er et ild-tegn. Og ild lyser jo op…. såååå… hvorfor er der så så mørkt udenfor, når vi når til Skyttens tegn?

Ild kan bruges både konstruktivt og destruktivt. Ild kan, med andre ord, både opbygge og ødelægge.

Den destruktive ild brænder, opsluger og destruerer alt omkring sig. Og når denne ild går ud, efterlader den sig et tomrum og et ‘mørke’. Et totalt fravær af lys, fordi alle andre lyskilder også blev brændt op.

MEN – den konstruktive ild giver lys og varme. Den skaber betingelserne for, at liv overhovedet kan eksistere.

Skyttens tegn har derfor en opgave, der handler om at bruge sin ild konstruktivt, fremfor at bruge den destruktivt. At bruge sin ild til lade andre mærke dens indre gejst og entusiasme – og til at løfte andres tungsind.

Skytten må dele sin indre ild med andre – fremfor at brænde dem med den. På dén måde vokser og spredes denne ild til verden på en måde, der skaber gavn og glæde for andre mennesker. Skyttens indre ild bliver da istedet som en steppebrand af kærlighed, der spredes i vores hjerter, og samler mennesker, fremfor at adskille dem via fanatiske synspunkter, der dybest set udspringer fra sårede, lukkede hjerter.

Solen går ud af Skyttens tegn igen omkring vinter-solhverv, hvor Stenbukken tager over. Vinter-solhverv er dét sted på året, hvor der er allermørkest – i hvert fald i vores del af verden. Det er ved Vinter-solhverv, at ‘lyset vender’.

Dette billede beskriver meget godt Skyttens opgave: At opmuntre mennesker omkring sig, og minde dem om, at “lyset er på vej”.

Du kan læse om Skyttens ‘spirituelle lag’ her.
Ellers kan du læse om det næste tegn, Stenbukken, her.