Når jeg møder nye mennesker og fortæller dem, at jeg er astrolog, spørger de ofte:

Hvad er det nu lige det der Astrologi er for noget“?

I forrige indlæg (“Hvad er astrologi”?) fik du en kort forklaring på, hvad astrologi er.

Men når folk stiller mig spørgsmålet, plejer jeg simpelthen bare at svare: “Øh… jamen, det er jo sådan noget med stjernetegn og horoskoper, du ved nok“.

Og på dette tidspunkt i samtalen bliver folk som regel enten meget stille og skifter måske hurtigt emne, eller også bliver de nysgerrige – alt efter hvor åbne de er. Astrologien møder megen skepsis. Men det er, efter min erfaring, som regel fordi skeptikerne rent faktisk ikke ved, hvad astrologien egentlig er for en størrelse. De tænker måske på ‘horoskoperne’ i ugebladene, der indeholder sætninger som: “I denne uge har du held i kærlighed” eller noget i den stil.

UGEBLADS-HOROSKOPER har stortset intet med rigtig astrologi at gøre. De omhandler som regel emner, som de fleste kan genkende sig selv i, og er formuleret så vagt, at deres beskrivelser kan dække over hvad som helst. Ugeblads-horoskoper er altså, efter min mening, 99,9 % underholdning. Dermed ikke sagt, at man ikke kan få noget ud af dem. De kan helt sikkert være tankevækkende, omend det nok mest er ’tilfældigt’ hvad de vækker af tanker. Uanset hvad, kan man altså ikke kalde et ugeblads-horoskop for et ‘rigtigt’ horoskop.

ET HOROSKOP er en kompliceret tegning bestående af symboler, der blandt andet viser hvor planeterne stod da man blev født, set fra jordens perspektiv. I gamle dage udregnede og tegnede man alt dette i hånden, men i dag foregår det meste af den slags på en computer.

Og NU vil jeg gerne vise dig hvad et HOROSKOP rent faktisk er for en størrelse.

Er du klar?

Her er et eksempel på et RIGTIGT horoskop:

Her ser du horoskopet for den danske forfatter H.C. Andersen.

Sådan ser han altså ud på ‘astrologi-sprog’. Det ser ret mærkeligt ud, ikke?

Der er en masse underlige symboler og farvede streger. Det giver nok umiddelbart ikke rigtigt nogen mening for dig ligenu. Men hvis du læser de næste indlæg, vil du begynde at kunne overskue et horoskop som dette bedre – selvom det måske ser ret overvældende ud lige nu.

Denne horoskop-tegning er lavet på computer ud fra følgende oplysninger:

  • H.C. Andersens fødselsdato (2. april 1805)
  • Fødsels-klokkeslættet (kl. 01.09)
  • Byen han er født i (Odense)

Disse tre oplysninger skal en astrolog bruge, for at kunne ‘lægge’ dit horoskop. Og ud fra sådan en tegning kan man altså sige en helt masse spændende ting.

I næste indlæg, “Hvad er et stjernetegn?“, kan du læse om hvad et stjernetegn er – og hvordan man, ud fra sådan en horoskops-tegning, finder ud af, hvilket stjernetegn man er født i.